MOZA- a cementtel hímzett hagyomány

Manufaktúránk egyedi burkolólapok készítésével foglalkozik. Nevünk a MOZAiklap szóból ered, s nemcsak nevünkben hordozunk hagyományokat, de a gyártás egész folyamatában: minden lap a hagyományokat követve egyesével, manufakturális körülmények között, Magyarországon, kézzel készül.

A hagyományok továbbörökítése mellett keressük az anyagban rejlő új lehetőségeket, s célunk, hogy új motívumok és egyedi színkombinációk alkalmazásával, önálló, egyedi stílus kialakításával a cementlap ismét populáris, elérhető burkolat legyen hazánkban.

 A MOZA Cementlap Manufaktúra kizárólag magyarországi alapanyagokból, a legjobb hazai szakemberek tudásával készíti termékeit.

A MOZA egy teljesen magyar tulajdonú cég, melyet Kauker Szilvia alapított 2010-ben. Iparművészként kutatta a cementlap hagyományait és a készítés módját, továbbá összegyűjtött sok régi információt a gyártás beindításához. Közben gyermekei születtek, és mivel ő elsősorban iparművész, nem pedig üzletember, elérkezettnek látta az időt arra, hogy kiszálljon a cégből. 2019-től átadta a Manufaktúrát az új tulajdonosnak, Nágel Balázsnak, aki munkatársaival együtt hasonló lelkesedéssel viszi tovább a “cementtel hímzett hagyományt”.

Szívesen olvasnál a cementlapgyártás magyarországi történetéről is? Katt ide >>