+36 30 256 8754 (H-CS. 6:00-15:00) cementlapgyar@gmail.com
Sok városi legenda él arról, hogy a cementlap mennyire kényes felület. Ezek egy része nem igaz, hiszen megfelelő felületkezeléssel, és ápolással kiválóan karbantartható bármilyen cementlap burkolat. Mindezek ellenére vannak olyan szerek, melyek használata TILOS cementlapoknál. 

Mivel NE tisztítsuk a cementlapokat?

Ami biztos, savas anyagok, tisztítószerek nem tesznek jót a cementlapnak, illetve a pigmenteknek. Bár a felületkezelés célja, hogy kopásállóvá, ellenállóvá, UV-állóvá tegye a lapokat, azért nem ajánlatos, ha következő anyagokkal érintkezik sokáig a lap: ecet, vörösbor, céklalé, salátaöntet, citrusok levei, kávé stb.

Ebből már látható, hogy a savas tisztítószerek, melyek

  • ecetet
  • citromsavat
  • almasavat stb. tartalmaznak, megfoghatják, foltossá tehetik a lapokat.

Fontos, hogy a Domestos, vagy más nem természetes fertőtlenítőszer is hasonlóképpen bánthatja a lapokat.

A képen látható pöttyöket vízkőoldó okozta.
Ne tegyük ki ilyen hatásoknak a kézműves cementlapokat!

 

Mindettől függetlenül, nyugodjunk meg, ha véletlenül bármilyen baleset is történik. Kalandvágyó ügyfeleink visszajelzési alapján nagyon jól bírja a fekete cseresznye „bombázást” és a vörösbor „cunamit” is: bár mindkét dolog nyomot hagyott, de míg a fekete cseresznye nyomok 3 hét után kikoptak a padlóburkolatból, addig a vörösbornak elég volt erre 4-5 nap is.

Abban az esetben, ha a tiltás ellenére például fekete fugával dolgoznak a cementlapoknál a burkolók, akkor ne csodálkozzunk, ha ilyen lesz a gyönyörű, egyedi burkolatunk!

 

 

 

Mivel tisztíthatóak a cementlapok?

Mind tisztításra, mind ápolásra kiváló szereket tudunk ajánlani, de egy biztos kizárólag Ph semleges anyagokat használjunk, illetve természetes (és Ph semleges) tisztítószereket.
A visszajelzések szerint a Frosh termékek, vagy más bio termék nagyon jól működik együtt a cementlappal.
Ápoló szerként, felmosáshoz az Akemi kőszappanát javasoljuk, ez karbantartja, védi, ápolja, és tisztítja a felületet. Ráadásul nagyon gazdaságos is: 1 l 2000 m2-re elegendő tehát 20 m2 100-szori felmosására.

Akadnak olyan esetek amikor szinte nem segít, mert olyan szennyeződés került a cementlapra amely nem jön le, nem kopik ki, viszont a gyönyörű felületet nagyon elcsúnyítja.
Így járt sajnos Eszter is, aki albérletként adja ki lakását, és az egyik fizetés alkalmával fedezte fel a fekete (!!!) foltot a lapokon. Kérdezte az albérlőket, hogy mi történt, azok arra hivatkoztak a foltok már beköltözésük előtt is ott volt. Eszter jól tudta, hogy ez nem igaz, és nagyon dühös lett, mert nagy felületen volt a folt, és ráadásul még világos lapokon is.
Sajnos nem tudtuk megmondani végül, hogy mi lehetett a folt, de valami olyan anyag, amelyen nem segített a többszöri felmosás sem. Gépzsír, bicikliről lecsöppenő gépolaj, ilyenekre tudunk gondolni.
Szerencsére az ilyen esetre is van megoldás mert fel lehet csiszolni a lapokat.

Chat
Szia!

Üdvözöllek weboldalunkon!
Ha kérdésed van a cementlapjainkkal kapcsolatban, és van WhatsAppod, akkor itt is írhatsz nekem.

Üdv.
Péter