+36 30 256 8754 (H-CS. 6:00-15:00) cementlapgyar@gmail.com

Korábban írtunk már arról, hová ajánljuk és hová nem ajánljuk a cementlapokat, sőt, közösségi oldalainkon (Facebook, Instagram, Pinterest) is folyamatosan jelentetjük meg a kreatívabbnál kreatívabb felhasználási módokat. Ettől függetlenül folyamatosan jönnek újabb és újabb kérdések, ötletek, melyekre igyekszünk maximálisan figyelni, megválaszolni.

„Padlófűtésünk lesz, de a MOZA lapokba beleszerettem. Kompatibilis a kettő?”

Igen, sőt! A cementlap kifejezetten jó barátja a padlófűtésnek. Hővezetése kiváló, hőtágulása pedig azonos az alatta lévő betonaljzatéval, így a dilatációból eredő repedések kialakulásának valószínűsége minimális. Padlófűtés esetén használj erre a célra alkalmas flexibilis csemperagasztót és fugát.

Lőrincz Emőke ezt írta ehhez a képhez:

„Szeretem nagyon a MOZA lapokat, mert klasszikusan szép, illik a bérházban lévő századeleji lakáshoz. Azért választottam ezt a mintát, mert tetszik ez az egyszerű, tradicionális, geometrikus minta.

Plusz infó: padlófűtés van alatta, a macska nagyon szereti 🙂

 

„Balatonfüreden van egy borospincém, felújítás előtt áll, és megláttam a munkájukat ami nagyon tetszik. Olyan burkolatot keresek a padlóra, amely a folyamatos nedvességet kibírja, hiszen a hordók miatt a páratartalom igen magas. Ajánlják ezeket a cementlapokat oda?”

Ajánljuk, hiszen hasonlóképpen fog viselkedni, mint a beton. Sőt, sokkal jobban jár cementlap borítással, mint a megszokott téglás megoldással, hiszen a téglának nem tesz jót a folyamatos nedvesség. Amire érdemes odafigyelni, hogy ebben az esetben csak vizes alapú impregnálószert szabad használni, hiszen az sokkal jobban „lélegzik”, mint egy olajos, waxos felületkezelő. Ha speciálisan borospincébe szeretnék tenni a MOZA cementlapot, akkor azt is érdemes figyelembe venni, hogy olyan mintát válasszunk, amelyen nem annyira látszik meg a kifolyó bor által okozott foltok. Inkább sötétebb, mintásabb darabot részesítsünk előnyben.

 

Neked is tetszik a MOZA cementlap? Próbáld ki tervezőnket, és tervezd meg a kedvenc mintádat, kedvenc színeiddel.

 

Chat
Szia!

Üdvözöllek weboldalunkon!
Ha kérdésed van a cementlapjainkkal kapcsolatban, és van WhatsAppod, akkor itt is írhatsz nekem.

Üdv.
Péter