+36 30 256 8754 (H-CS. 6:00-15:00) cementlapgyar@gmail.com

Egy ház(rész) felújítás mindig az álmokkal kezdődik. Azután a tervezéssel, majd a kivitelezéssel. A kettő között pedig azok az „apróságok” jönnek, hogy hová, milyen anyagokat, burkolatokat válasszon az ember. Cementlapot általában azok választanak, akik beleszerettek a különleges, vagy régi mintákba, és nem szeretnék az új helyiséget olcsó hatású, tömeg csempékkel kirakni.

A MOZA cementlapot a vásárlók egyik része konyhába tetteti, főleg a konyhapult és a konyhaszekrény közé. Azért esik gyakran a választás erre a felületre, mert a konyhába lépve általában azonnal szembeötlik. Nem utolsó sorban a háziasszony konyhában töltött idejét is megszínesíti. Előfordul, hogy csak egy részre, például a tűzhely fölé kerül kb. 1 m2-nyi területre, mint a csatolt fotón is látszik.

A fenti megoldásnál is felmerül a kérdés, hogy a ráfröccsenő olaj- és zsírfoltokra hogyan reagál a cementlap? Illetve hogy hogyan bírja, ha a zsíros lerakódást dörzsöljük róla rendszeresen? A cementlapok kopás- és időtállósága nagyban függ a felületkezeléstől és a tisztítás milyenségétől. A cementlapok felületkezeléséről bővebben itt olvashat »

A lényeg, hogy mindenképpen kezeljük a cementlapokat megfelelő módon impregnáló szerrel, és a ráfröccsenő anyagokat a lehető leggyorsabban távolítsuk el. Különösen igaz ez a savas dolgokra, mint például ecet, salátaöntet, vörösbor, citromlé.

Másik nagyon kedvelt alkalmazási terület a fürdőszoba. Itt mind falra, mind padlóra is szokták alkalmazni. Gyönyörű mintákat, és hatásokat lehet elérni a MOZA cementlapokkal. Vannak akik ódzkodnak a fürdőszoba padlójára rakni, mert meggyőződésük, hogy nagyon csúszóssá teszi a felületet.

Ahogyan referenciafotóinkból látja, és amint mondani is szoktunk, a cementlapok nem csúszósabbak, mint bármely más csempe, vagy padlólap. A felületkezelés itt is létfontosságú, és a tisztításra is hasonló irányelvek vonatkoznak, mint azt az előbb említettük.

Fürdőszobai alkalmazás során azonban tudni kell, hogy a magyarországi kemény víz miatt a vízkőlerakódás fokozottan jelentkezik, és hagyományos, savas oldószerekkel nem célszerű takarítani. Kimondottan kímélő és a felületet megóvó tisztítószert célszerű alkalmazni.

A tisztítószert mindenképpen ki kell próbálni kevésbé látszó helyen kis felületen.

Nagy kedvenc a folyósokra, előterekbe való alkalmazás is. Az elmúlt időszakban a patchwork minta kifejezetten nagy sláger volt a közlekedőkben – ezzel a tulajdonosok elérték hogy vendégeik belépve a lakásba, azonnal találkozzanak a MOZA lapokkal, így kápráztatva el mindenkit. A beltéri használat egyik kedvenc területe ez, hiszen kiválóan feldobja bármilyen lakás hangulatát. A patchwork minta mellett a régi bérházas hangulatot idéző minták is remekül használhatók a folyósokon, közlekedőkben, így őrizve meg a lakások klasszikus megjelenését.

Mindezeken túl elsősorban beltérre ajánljuk, akár falra dekorációként, közösségi terekbe, de számtalan olyan referenciával is rendelkezünk, amelyek vendéglátóhelyekre, éttermekbe, szállodákba, galériákba, boltokba kerültek fel.

Tulajdonképpen bárhol jól mutat, ahol tisztán tartható és fontos, hogy szép, kopásálló burkolatot kapjunk.

Önnek is tetszik a MOZA cementlap?
Próbálja ki tervezőnket, tervezze meg kedvenc mintáját, kedvenc színeivel.

Jó munkát kívánunk!

MOZA

Chat
Szia!

Üdvözöllek weboldalunkon!
Ha kérdésed van a cementlapjainkkal kapcsolatban, és van WhatsAppod, akkor itt is írhatsz nekem.

Üdv.
Péter